SASKIA KOOPMAN

over de Argentijnse tango en de verhuur van haar huis

AUTOBIOGRAFISCH SCHRIJVEN

 

Schatgraven in je jeugd

met Yvonne Meesters

Schrijven over je leven doet iets anders met je dan erover vertellen of denken. Dat is de ervaring van eerdere deelnemers aan mijn cursussen autobiografisch schrijven. Laat je verrassen door je pen en doe nieuwe ontdekkingen aan de herinneringen uit je kinderjaren. Schrijftalent niet nodig. Iedereen kan het.

Yvonne werkt reeds tientallen jaren als professioneel begeleider van autobiografisch schrijven. Ze publiceert in het magazine Dialogos. Haar visie:

‘Het leven wordt geleefd in het hier-en-nu en richt zich naar de toekomst. Hetgeen in ons verleden ligt maakt daar een onlosmakelijk onderdeel van uit. Door dit verleden opnieuw te bezien door de wonderbaarlijke methode van het autobiografisch schrijven, kun je ontdekken welke kracht er in je eigen verhalen schuil gaat.’

Deze kracht in je eigen geschreven tekst zien verschijnen is een groot cadeau dat je aan jezelf kunt geven. Door dezelfde levensgebeurtenis vanuit een ander perspectief te beschrijven, gaat er een ander licht op schijnen. Hoewel ‘autobiografisch schrijven’ géén therapie is, gaat er wel degelijk een helend effect uit van het schrijven over gebeurtenissen uit je leven. Dit gebeurt in een veilige setting waarin ieders menselijkheid in al zijn kwetsbaarheid gezien en gehoord mag worden.

De workshop autobiografisch schrijven van 23 januari a.s. wordt, in verband met corona, tot nader order opgeschort naar een latere datum

Datum Zaterdag 23 januari 2021
Tijd 10.00 – 16.00 uur (9.45 uur: inloop met koffie en thee)
Plaats Op een mooie, ruime plek in de Middelburgse binnenstad
Aantal Maximaal 10 deelnemers
Kosten € 75,00 voor mensen met een minimum inkomen,
€ 95,00 voor (boven-)modaal, inclusief koffie, thee en soep. Zelf de lunch meenemen.

Aanmelding